about

FabLab Brabant is de digitale werkplaats van sundaymorning@ekwc. Sundaymorning@ekwc is een internationaal hoog aangeschreven werkplaats en kenniscentrum waar beeldend kunstenaars, ontwerpers, architecten en andere creatieven zich kunnen verdiepen in de artistieke mogelijkheden van keramiek. Dat gebeurt op drie manieren, met de artists-in-residence, via het centre-of-excellence en in het FabLab.

Cad/Cam

Cad/Cam staat voor computer aided design / computer aided manufacturing: het ontwerpen en produceren met behulp van computer, 3D software en 3D apparatuur. In de Cad/Cam werkplaats van sundaymorning@ekwc wordt hiermee volop geexperimenteered. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medewerkers van de keramiek werkplaats voor reproductie waar modellen omgezet worden in mallen.

FabLab

De manier waarop we ontwerpen en prodeceren verandert in hoog tempo. De introductie van betere, goedkopere, veelzijdigere 3D printers brengt een toekomst binnen handbereik waarin iedereen thuis zijn eigen producten uitprint in unieke exemplaren of kleine oplagen. Over de hele wereld worden kleine experimentele labortoria en werkplaatsen opgericht die de facilliteiten en kennis bieden waarmee iedereen zijn eigen productontwikkelaar en producent wordt.